Wat een heerlijk simpele maaltijd. Deze week vroeg mij iemand of ik een recept wist voor een ovenschotel met schorseneren. Ik ben er eens mee aan de slag gegaan. Wie ze niet kent: schorseneren zijn die lange bruine stengels, waaraan je snel voorbij kunt lopen. Maar doe dat eens een keertje niet. Ze zijn makkelijk te bereiden. Helemaal als je ze met een dunschiller snijdt. Dan heb je geen gedoe met vieze handen. Ze schilt ze als asperges. Alleen breken ze niet zo gauw. Ze smaken ook wel een beetje naar asperges. Na het schillen leg je ze in een pan water waaraan je azijn of citroensap hebt toegevoegd. Ik heb er gnocchi bij gemaakt, omdat dit razendsnel te bereiden is. En we moeten vanavond al bijtijds weg. Recept komt spoedig online. Erbij, had ik een rodekool/venkel salade met bieslook, appel en een lekkere dressing.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes