Deze week heb ik een heerlijke visschotel gemaakt. Nu ben ik zelf wel visliefhebber, maar de rest bij ons dus niet. Echt niet. Maar op Dick na, vonden ze het lekker. Ik vond het heel lekker, Clemens zelfs ook, Liedeke was ook gematigd enthousiast en Dick….. Tja, hij dus niet. Maar goed, hij heeft het wel opgegeten. Ik ga deze schotel zeker vaker maken. Je kunt ook veel variaties maken. Je kunt het ook met aardappelpuree maken, je kunt de vis los serveren met de saus en dan gebakken aardappelen erbij doen of je kunt de aardappels ook vervangen door rijst, couscous of pasta. Pasta is misschien ook wel een lekkere combinatie, bedenk ik me nu.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de prei en paprika aan kleine stukjes en bak deze even in de koekenpan waaraan je olijfolie hebt toegevoegd. Voeg de citroenrasp toe en zout, peper en chilivlokken of poeder. Daarna bak je de kerrie even mee, totdat het lekker begint te ruiken. Giet er een pakje kookroom of cremefraiche bij. Ondertussen kook je de tuinerwtjes in ongeveer 4 minuten gaar. Laat ze even afkoelen en doe ze dan in de blender of pureer ze met de staafmixer met een paar blaadjes munt. Dit ruikt heerlijk en geeft een prachtige kleur. Vet een ovenschaal in met boter of olie en schik de aardappelschijfjes netjes op de bodem. Giet het prei/paprika mengsel erover heen en schik de schelvis er rauw overheen. Voeg een beetje zout en peper toe aan de vis. Spatel dan de tuinerwtjespuree over de vis en leg de rest van de aardappelschijfjes over het geheel. Pluk een bol mozzarella aan stukjes en schik die over de aardappels. Je kunt dus ook voor puree, pasta, of rijst kiezen. Wat je wil. Sprenkel nog een beetje olijfolie over de top en zet de schotel in de oven voor ongeveer 20 minuten. Halverwege draai je de schotel een keer om zodat ie aan alle kanten mooi goudgeel wordt. Je kunt er een frisse salade bij serveren. Heerlijk, simpel en kost heel weinig tijd. Je kunt dit binnen 3 kwartier op tafel hebben staan. Wanneer je aardappels moet schillen en koken, duurt het iets langer. Maar met voorgekookte aardappels, pasta of rijst, ben je echt zo klaar. Soms moet je het je ook gewoon wat makkelijk maken. Zonder dat je grijpt naar een pakje mix. Is echt niet nodig.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes