- 300 g noodles
- 100 g pinda’s
- 4 eetlepels geraspte kokos
- 6 eetlepels pindakaas
- 2 eetlepels ketjap manis (zoete)
- 1 eetlepel gembersiroop
- 100 ml water
- 4 el rietsuiker (1 voor de gebakken banaan en 3 voor de pindasaus)
- 2 bananen
- 200 g peultjes (fijn snijden)
- 1 bosje bosui (in ringetjes)
- Chilipepertje (aan kleine stukjes)
- 200 gram taugé
- 200 g tofu (aan kleine blokjes gesneden)
- Roerbakolie
- 1 el maïzena + 1 eetlepel koud water (mengen)
- Peper en zout naar smaak
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de pinda’s en de geraspte kokos in een ovenschaal en zet deze in de oven voor ongeveer 6 tot 8 minuten, totdat het lichtbruin is gekleurd. Doe de pinda’s en kokos in een huishoudmachine en maal ze grof. Zet dit even aan de kant en ga verder met de tofu. Maak hier kleine blokjes van en bak het samen met de peultjes, bosui, chilipepertje en taugé in een wok snel gaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schenk er wat ketjap en gembersiroop doorheen. Roer het maïzena mengsel door de groenten voor een mooie glans. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de bananen doormidden en nogmaals in de lengterichting. Strooi een eetlepel rietsuiker in een koekenpan en leg de bananen er met de platte kant op. Laat zachtjes karamelliseren totdat de bananen mooi bruin zijn. Breng in een pan het water, pindakaas, water en rietsuiker al roerende aan de kook. Roer dan de gemalen pinda’s en geraspte kokos erdoorheen. Leg eerst wat noodles op een bord, dan de gewokte groenten, vervolgens de pindakokossaus en daar over de gebakken banaan. Een heerlijk snel en simpel vegetarisch gerecht.