Het mooie van deze salade is dat je alles kunt gebruiken wat er in de koelkast of voorraadkast staat. Ook kun je restjes groenten opmaken door ze hieraan toe te voegen. Deze salade is dus zo ineens ontstaan. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten. Je hoeft niet alles toe te voegen wat ik heb gedaan. Maar het is gewoon een leidraad. En het heeft goed uitgepakt. Iedereen heeft met smaak gegeten. Alleen Liedeke houdt meer van warme gerechten, dus zij heeft haar bordje even verwarmd in de magnetron. Niet heet, maar lauwwarm.
Benodigdheden (hoeveelheden bepaal je zelf, komt niet zo nauw)
Voor de dressing
Werkwijze
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en spoel deze naderhand met koud water. Snijd alle groenten. De ui, bleekselderij en de knoflook heb ik even gebakken in wat olijfolie, bestrooit met peper, chili en zout en wat balsamico azijn en chilisaus toegevoegd. De dressing maak je door de ingrediënten van de dressing in een kommetje te doen en goed door te roeren. Hier voeg je de gebakken ui, knoflook en bleekselderij aan toe. De rest van de groenten en ingrediënten uit koelkast en voorraadkast voeg je toe aan de pasta. Doe dit in een grote schaal want het is veel, tenminste als je net als ik een heel pak pasta hebt gebruikt. Roer de dressing er naderhand goed doorheen. Doe dit voorzichtig, anders wordt het een knoeiboel. Het lekkerste is als de pasta even een paar uur in de koelkast heeft gestaan en de smaken goed zijn doorgetrokken. Op je bord kun je er dan nog wat Parmezaanse kaas overheen raspen. Heerlijk met een lekker stokbroodje.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes