Hoewel ik eigenlijk geen liefhebber ben van mais, vind ik het altijd zo leuk staan op de BBQ. Maar ik wilde nu toch eigenlijk zelf ook wel eens dit maken. Erg eenvoudig om voor te bereiden en de BBQ doet het verdere werk. Wat een ongelofelijk lekker bijgerecht bij de BBQ. Heerlijk zoet van smaak. Voortaan gaat er standaard een maiskolf op de grill. Je moet de mais kopen in de supermarkt. Dat is suikermais. Dus geen maiskolf van het land halen dat voor het vee is.
Benodigdheden
Werkwijze
Haal de bladeren van de maiskolven en verwijder de “haren”. De bladeren kun je naar achter vouwen en ze gebruiken als handvat. Maar je kunt ze ook helemaal verwijderen en een pin door de kolf steken. Wat je maar wilt. Bestrijk de maiskolven met een mengsel van kruidenboter en roomkaas. De kruidenboter heb ik heel even op de ontdooistand in de magnetron gezet (paar seconden), zodat het makkelijk smeerbaar was. Ik heb er een flinke laag overheen gestreken en er daarna peper, zout en chilipoeder overheen gestrooid. Dan leg je ze op de BBQ. Denk eraan dat ze wel 20 tot 25 minuten moeten liggen en dat je ze regelmatig keert. Het resultaat is simpelweg geweldig. Ik weet zeker dat een zelfs iemand die niet van mais houdt dit lekker vindt. Om te watertanden.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes