Omdat ik nog eieren had en 2 maiskolven besloot ik om een dikke mais omelet te maken. Dat pakte goed uit. Ik had er nog spekjes en paprika doorgedaan. Heerlijk was het. En echt zo simpel te maken. De omelet kun je verder afbakken in de oven. Ik heb het geserveerd met stokbrood, worteltjes en sperziebonen.
Benodigdheden
Werkwijze
Maiskolven inwrijven met kruidenboter, peper, zout en chilipoeder. Klontje boter smelten en de maiskolven rondom goudbruin laten bakken. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Ondertussen de oven voorverwarmen op 200 graden. De eieren loskloppen in een kom samen met peper, zout, scheutje melk en kruiden naar keuze. In een koekenpan de spekblokjes uitbakken. Eventueel wat olijfolie toevoegen en de paprika erbij voegen en ook deze meebakken. Wanneer de maiskolven klaar zijn, laat je ze even afkoelen. Daarna snijdt je met een mes de korrels los. De maiskorrels doe je bij het spek/paprika mengsel. Daarna doe je de losgeklopte eieren erbij. Laat de onderkant een beetje stollen en zet dan de koekenpan in de oven en laat de bovenkant mooi gaar worden. Dit duurt ongeveer een kwartiertje. Beetje afhankelijk van je oven. Snijd de omelet aan punten en serveer met groenten naar keuze en eventueel stokbrood. Ook kun je de stevige omelet aan kleinere puntjes snijden en serveren als borrelhapje.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes