Dit is het favoriete recept van onze dochter. Ze vindt koken niet leuk, maar omdat ze dit lekker vindt maakt ze dit wel eens. Alleen doet ze er dan geen ui in. Dus je kunt er voor kiezen om dit eruit te laten. Ikzelf voeg het wel altijd toe omdat ik ui een echte smaakmaker vind. Voor de rest is dit een ontzettend makkelijke schotel om te maken. Kost niet veel tijd. De meeste tijd vindt plaats in de oven, maar dan kun je ondertussen iets anders doen.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het spek of bacon uit in de pan of oven. Vet een ovenschaal in met olie. Snijdt het uitgebakken spek of bacon zo nodig fijn en roer het door de macaroni. Voeg de kookroom en de eventuele eieren toe. Voeg een scheut chilipoeder toe en kruid het met peper en zout. Strooi er oregano doorheen en de eventuele gebakken uien en knoflook. Roer er geraspte kaas doorheen. Schep alles over in een ingevette ovenschaal. Leg bovenop de mozzarella en bestrooi het met paneermeel. Zet het geheel ongeveer 20 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is. Heerlijk met een frisse salade.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes