Afgelopen zondag had ik een brunch voor vrienden. Op de website van Entertaining with Beth, kwam ik een heerlijk gerechtje tegen, dat perfect te gebruiken is voor een brunch, maar zal het ook goed doen als warme of koude snack op een feestje. Het is zo eenvoudig te maken en om je vingers bij af te likken. Grote aanrader dus. Let wel: je hebt 2x bloem nodig. In het begin van het recept en op het eind.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een muffinvorm in met boter. Wees niet te zuinig met de boter, anders komen de muffins straks niet goed uit de vorm. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de bacon of ontbijtspek uit in droge koekenpan, laat uitlekken op keukenpapier en snijdt in kleine reepjes. In een hapjespan smelt je de boter. Je voegt de eetlepel bloem toe en roert dit ongeveer een minuut goed door. De bloem moet garen in de boter. Daarna voeg je de melk toe. Roer dit goed, totdat je een mooie saus krijgt. Voeg de cayenne peper of chilipoeder toe, en de peper, zout en knoflook. Daarna roer je geraspte cheddar er doorheen. Draai de warmtebron uit. Voeg de gekookte en uitgelekte macaroni toe, het ei, de 2 eidooiers, de 40 gram bloem. bieslook en de bacon/ontbijtspek. Roer het goed elkaar. Gebruik een ijslepel of 2 gewone lepels of de muffinvormpjes te vullen en strooi er nog een geraspte kaas naar keuze overheen. Bak deze muffins ongeveer 13 tot 15 minuten, totdat ze goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Serveer ze warm of koud. Een heerlijk hapje.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes