Dit is een heerlijk recept voor diegenen die van citroen houden. Echt super simpel te maken en zo lekker. Ik heb deze lemon bars gemaakt toen onze dochter 18 werd. Op internet circuleren verschillende recepten. Ik heb me laten inspireren door Food Network en Nigella Lawson.
Benodigdheden voor de bodem
Benodigdheden voor de vulling
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een langwerpige ovenschaal met aluminiumfolie. In een grote kom doe je alle ingrediënten voor de bodem en je mixt het door elkaar tot het zich tot een deeg vormt. Dan doe je het deeg in de schaal en je duwt het met je vingers over de bodem en halfweg de ovenschaal. Daarna bak je de bodem ongeveer 20 minuten. Laat deze even een paar minuten afkoelen. Pak een tweede kom voor je vulling, of je maakt de eerste kom die je voor de bodem hebt gebruikt, schoon. Je doet alle ingrediënten voor de vulling in de kom en je mixt het goed door elkaar. Giet de vulling dan over de iets afgekoelde bodem en je zet de schaal opnieuw in de oven en je bakt het geheel 25 minuten. Haal de schaal uit de oven en laat het ongeveer 30 minuten afkoelen. Zet daarna de schaal tenminste 2 uur in de koelkast voordat je het baksel aan repen of blokjes snijdt. Bestrooi met poedersuiker en dien het op. Heerlijk!!!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes