Gisteren had ik sperziebonen gekocht. Daar ben ik echt gek op. En dan niet van die gaargekookte boontjes bij de aardappels, maar lekker met spek erdoorheen. Ik maak regelmatig een lauwwarme ijsbergsalade met spek en pijnboompitjes. Ook zoiets heerlijks. Maar nu besloot ik het te combineren met sperziebonen en manchego kaas. Om je vingers bij af te likken. Heb je geen manchego kaas, gebruik dan Parmezaan.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het spek ongeveer 10 minuten uit. Je kunt het ook uitbakken in de pan. Gebruik dan geen olie want uit het spek komt vet genoeg. Snijd het spek aan kleine reepjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd de uiteindjes eraf. Laat ze in kokend water ongeveer 5 minuten koken met een beetje zout. Giet ze af. Snijd de ijsbergsla aan reepjes. Bak het uitje, strooi er peper en zout overheen en oregano. Voeg het spek toe. Schenk er balsamico azijn of siroop bij. En ook een beetje maple syrup of honing. Schep de sperziebonen erbij en bak een paar minuten mee. Doe daarna de reepjes ijsbergsla erbij en schep het geheel goed door. Haal de pan van het vuur en dien op in een leuke schaal. Rasp er wat manchego kaas overheen en aanvallen maar.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes