Laatst kwam ik een recept van kwarkbrood tegen op Internet. Ik ben eens gaan googlelen en er waren zoveel variaties te vinden. Ik heb van verschillende recepten mijn ingrediënten uitgekozen. Dat het zo simpel was en zo weinig tijd kost, had ik niet verwacht. En het is zo ontzettend lekker. Het huis geurt nog helemaal. En het mooie is dat je niet echt zo precies hoeft af te wegen. Bovendien hoeft de oven niet eens te worden voorverwarmd. Omdat die van mij niet helemaal meer betrouwbaar is heb ik hem eerst even op 50 graden gezet, omdat de mijne erg veel tijd nodig heeft om op temperatuur te komen. Maar normaal gesproken hoeft dit niet.
Benodigdheden
Werkwijze
Doe de droge ingrediënten in een kom: speltmeel, baking soda, specerijen, beetje zout en roer het even door met een vork. Voeg ook de dadels, kokosrasp, noten of andere dingen die je lekker vindt hieraan toe. Prak de banaan in een andere kom en roer hier het ei doorheen. Klop de kwark erdoor. Vet een bakvorm, cakevorm of broodvorm in met olie of leg er een stukje bakpapier in. Roer nu de droge ingrediënten door de natte. Doe dit met een spatel. Roer niet te lang, anders wordt het taai. Zorg ervoor dat er geen meel meer is te zien, dan is het goed. Het beslag of deeg ziet er heel kleverig uit, dit is niet erg. Schep het over in een bakvorm en zet het geheel in de oven die je nu op 220 graden zet. Na een half uurtje is je kwarkbrood klaar. Een regelrechte aanrader!!!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes