Een poos terug had ik een kwarkbrood gemaakt. Een heel gezonde versie met magere kwark en speltmeel. Maar dit keer besloot ik een andere variant te maken. Van gewone bloem, pepernoten en chocoladestukjes. Ik had de plakjes besmeerd met boter waaraan ik iets maple syrup had toegevoegd. Het resultaat was een heerlijk brood. Lekker luchtig. Je kunt elke kwark gebruiken die je lekker vindt. En tegenwoordig zijn er zoveel smaken. Dus leef je uit. Er kan niet veel fout gaan met dit recept en dat is voor iemand die niet zoveel bakvaardigheden heeft zoals ik, heel fijn.
Benodigdheden
Werkwijze
Doe de droge ingrediënten in een kom: bloem, baking soda, specerijen, beetje zout en roer het even door met een vork. Voeg ook de dadels, kokosrasp, pepernoten of andere dingen die je lekker vindt hieraan toe. Prak de banaan in een andere kom en roer hier het ei doorheen. Klop de kwark erdoor. Vet een bakvorm, cakevorm of broodvorm in met olie of leg er een stukje bakpapier in. Roer nu de droge ingrediënten door de natte. Doe dit met een spatel. Roer niet te lang, anders wordt het taai. Zorg ervoor dat er geen meel meer is te zien, dan is het goed. Het beslag of deeg ziet er heel kleverig uit, dit is niet erg. Schep het over in een bakvorm en zet het geheel in de oven die je nu op 220 graden zet. Na een half uurtje is je kwarkbrood klaar. Een regelrechte aanrader!!!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes