Al heel lang wilde ik deze kipreepjes maken. Maar ik dacht altijd dat het frituren veel tijd kostte en ook het paneren schrok me altijd af. Gelukkig ben ik helemaal “om” nu. Want het is niet moeilijk en je hebt er ook geen frituurpan voor nodig. Een pan met een dikke bodem en een laagje plantaardige olie voldoet prima. De olie kun je naderhand zeven en opnieuw gebruiken.
Benodigdheden
Werkwijze
Mix de cremefraiche met de melk in een kom. Voeg hieraan een scheutje chilisaus of hot saus aan toe. Schep de kipfiletreepjes of blokjes door dit mengsel en laat ongeveer een half uurtje tot 3 kwartier staan. Roer in een ondiepe schaal de bloem en alle kruiden en peper en zout door elkaar. Haal de kip uit het cremefraiche mengsel en laat het goed uitlekken en doe het in een andere kom. Haal de kip nu door het bloemmengsel. Herhaal dit opnieuw. Dus weer door de cremefraiche en eindigen met de bloem. Leg ze op een schaal en verhit een ruime hoeveelheid olie in een pan met dikke bodem of gebruik een frituurpan. Frituur de kipreepjes in gedeelten totdat ze goudbruin zijn. Draai ze een keer om. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Heerlijk met honingmosterd saus. Deze saus maak je heel snel. Schep wat mayo of yofresh in een kommetje en roer er honingmosterd doorheen. Deze is kant en klaar verkrijgbaar. Heb je geen honingmosterd, gebruik dan gewone mosterd met een scheutje honing. Proef even voor de smaak. Serveer er wat partjes citroen bij. Heerlijk als snack, maar kan ook door een salade. Om je vingers bij af te likken, zo lekker.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes