Er zijn verschillende soorten kruiden. Sommige zijn heel uitgesproken van geur en smaak. Koriander is hier een goed voorbeeld van. Toen ik het voor de allereerste keer rook vond ik het 3x niets. Het rook naar zeep en smaakte ook zo. Dit heb ik een poos lang gedacht en ik vermeed de koriander telkens weer in recepten. Totdat ik dacht: Ik wil het gewoon leren eten want het wordt zoveel gebruikt in gerechten. Ik heb het voor het eerst gebruikt in de chili con carne. Dat was me toch lekker. Nu ben ik helemaal om en gebruik het heel veel. Het geeft een uitgesproken smaak, maar die is echt super. Dus korianderhaters, probeer het nu maar gewoon. Je leert het vanzelf lekker vinden en waarderen. Bij mij is het in ieder geval niet meer weg te denken in de keuken. Ik heb het dus over de verse koriander. Niet de gedroogde vorm want dit smaakt heel anders.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes