Knoflookbrood! Het is zo simpel te maken. Ik heb het recept ooit ergens op internet gevonden, maar weet niet meer waar. De benodigdheden en werkwijze had ik opgeschreven in een receptenschrift van vroeger.
Benodigdheden
Werkwijze
Wanneer je gist direct verwerkt in het meel, zorg er dan voor dat het niet in contact komt met het zout. Dan doet de gist zijn werking minder goed. Dus eerst de gist in een kom (of oplossen in warm water totdat het bubbelt), daarna doe je de bloem erbij, rozemarijn en zout. Dan giet je het warme water erbij en je kneedt het met je handen tot een bol of je gebruikt een spatel. Bestuif je aanrecht met wat bloem en je kneedt het deeg goed door. Ongeveer 10 minuten. Ik warm altijd de oven voor op 50 graden en zet deze dan uit. Dan creëer je een lekkere warme plek om je deeg te laten rijzen. Doe plastic folie of een theedoek over de kom en zet je deeg in de oven of op een andere warme plek. Laat ongeveer een uur rijzen. Maak ondertussen de knoflookolie door de knoflook door de olijfolie te roeren. Wanneer het deeg gerezen is, rol je het uit tot een mooie ronde lap van ongeveer 1 cm dik. Prik met een satéprikker her en der gaatjes in het deeg en leg het op een met bakpapier belegde bakplaat en laat weer 15 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Na het rijzen bestrijk je de bovenkant van het brood met de knoflookolie en je maalt er flink wat zout en peper overheen. Omdat ik Bruschetta kruiden in huis had, heb ik deze er ook nog overheen gestrooid. Resultaat, een heerlijk geurend, zalig smakend brood. Kwast de knoflookolie over de bovenkant van het brood, maal er flink zout en peper over en bak het brood 22 minuten knapperig. Neem uit de oven en laat het op de bakplaat afkoelen.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes