Zoals jullie weten ben ik groot fan van Kiran Jethwa. Hij is een chef-kok uit Kenia en heeft 2 restaurants in Nairobi. Hij reist over de hele aardbol en kookt de lekkerste gerechten met streekproducten in the middle of nowhere. Hij is de meest avontuurlijke kok ter wereld. Omdat hij veel met exotische ingrediënten kookt en met vis, valt het niet mee om die recepten thuis te maken. Maar laatst had hij een recept van gevulde portobello’s. Dit heb ik geprobeerd om ook te maken en het resultaat was geweldig lekker. Op Twitter had ik hem getweet en hij heeft mijn tweet zelfs geretweet naar al zijn volgers. Ook op de Facebooksite van zijn restaurant staat die tweet vermeld. Hieronder zal ik recept met jullie delen. Zie voor het origineel: http://www.kiranjethwa.net/recipes/portobello-mushroom-sandwich-with-sweet-potato-chips-and-impwa/
Benodigdheden (ik heb een kleinere portie gemaakt, namelijk voor 2 personen)
Werkwijze
Verhit wat olijfolie in een hapjespan en voeg de ui, peper, salie en mosterd toe en roer dit goed door. Voeg dan de knoflook, aubergine en Chinese kool toe en roer opnieuw goed door. Pel een grote tomaat door deze eerst kruislings in te kerven en een minuutje in kokend water te leggen. Het velletje laat zich nu moeiteloos verwijderen. Voeg de tomaat toe en wat zout en peper. En laat het geheel ongeveer 10 minuten koken. Verhit nu in een pan met een dikke bodem, plantaardige olie. Dit moet een ruime hoeveelheid zijn omdat je moet kunnen frituren. Je kunt ook de frituurpan gebruiken, maar die heb ik niet. Wanneer de olie heet is, frituur je de plakjes zoete aardappel totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op een laag keukenpapier. Doe dit in gedeelten. Voeg een beetje zout toe aan de gebakken aardappelschijfjes. Verhit nu een grillpan met een beetje olie. Wrijf de portobello’s met wat keukenpapier schoon en verwijder het steeltje. Wrijf ze in met wat olijfolie en zout en peper. Grill de portobello’s lekker bruin en leg er daarna 2 op de kop, op een bord. Verdeel het auberginemengsel over de portobello en leg de andere erop zodat je een sandwich krijgt. Doe hetzelfde met de andere 2. Het overgebleven auberginemengsel heb ik geserveerd met de gebakken komijn couscous, die ik nog in de diepvries had. Wat een heerlijke combinatie is dit. Asante Sana Kiran. Oftewel, bedankt Kiran voor het delen!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes