Wanneer je je niet lekker voelt, griep hebt of omdat het gewoon lekker is, moet je deze simpele en heerlijke kippensoep eens maken. Om het geheel een beetje body te geven heb ik er noodles aan toegevoegd. Dat vult lekker. Maar je kunt het natuurlijk ook zonder de noodles bereiden. In deze soep zit geen hele soepkip, maar gewoon 2 flinke kippenbouten. Het is echt het proberen waard. Dit recept komt van the Domestic Geek. Een geweldig leuk YouTube kanaal.
Benodigdheden
Werkwijze
Laat in een grote pan een klontje boter smelten en voeg er de ui, wortel en bleekselderij aan toe. Doe het deksel erop en laat het ongeveer 5 minuten bakken. Voeg dan de knoflook toe en bak het een minuutje mee. Doe dan de kippenbouten in de pan. Voeg de 2 liter kippenbouillon toe en de tijm. Laat alles aan de kook komen, draai de warmtebron dan laag en laat het ongeveer 2 uur zachtjes koken. Je huis gaat heerlijk ruiken. De kip is nu zo zacht geworden dat het vlees bijna van de botten valt. Doe de kip in een kom en verwijder het vel. Haal nu met 2 vorken het vlees van de botten en doe het in een schaal. Kook in een aparte pan de noodles gaar, tenminste als je hiervan houdt. Zo niet, dan laat je deze stap achterwege. Voeg de kip weer toe aan je bouillon. Vul een soepkom met noodles. Net zo veel of weinig als je zelf wilt. Giet er daarna de soep bij. Super lekker. Deze soep laat zich prima invriezen, zodat je een flinke pan vol kan maken. Het blijft zo’n 6 maanden houdbaar in de vriezer. Zo heb je altijd kippensoep achter de hand.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes