Deze week heb ik een menu uit het boek van Jamie Oliver gemaakt. Het komt uit Jamie in 30 minuten. Allemaal menu’s die je in een half uur kunt maken. En dan heb je een voor, hoofd en nagerecht. Natuurlijk ben ik niet Jamie, dus over de kippenpastei, de erwten met munt en de wortelpuree heb ik 40 minuten gedaan. En ik had een ander nagerecht. Wel heb ik het naar mijn eigen idee gemaakt, dus niet strikt het boek gevolgd. In de kippenpastei heb ik ui, bleekselderij en wortel verwerkt en op het bladerdeeg had ik maanzaad gestrooid. In de wortelpuree zat ook zoete aardappel en bosui. Al met al was het heerlijk. Ja, Jamie weet wel goede combinaties uit te zoeken. Hieronder komt het recept van kippenpastei. Mijn versie dus.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met kipkruiden, zout en peper. Bak ze ongeveer 3 minuten in een scheutje olijfolie met een klontje boter. Snijd en de andere groenten, ui, bleekselderij en knoflook, rasp de wortel en bak dit allemaal mee. Roer de mosterd en cremefraiche erdoor en doe de bloem door de kip en laat dit ongeveer 2 minuten garen, ondertussen goed roeren. Verkruimel een bouillonblokje en roer de 300 ml water erdoor. Goed roeren. Voeg daarna de tijm en nootmuskaat toe. Proef of er nog wat peper en zout bij moet. Laat alles even lekker pruttelen. Ondertussen vet je een ovenschaal in met boter of olie. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het bladerdeeg eerst tot een bol, die je daarna uitrolt tot een lap die net zo groot is als je ovenschaal. Schenk het kipmengsel in de ovenschaal. Schik het bladerdeeg erover. Vouw de randjes een beetje over elkaar. Hoeft niet netjes, zolang het maar bedekt is. Kerf met een mesje het bladerdeeg iets in zodat de lucht kan ontsnappen. Kwast het losgeklopte ei eroverheen, strooi het maanzaad erover en zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. Is soms per oven verschillend. Hou het goed in de gaten. Wanneer het bladerdeeg mooi goudbruin is, is het klaar. Lekker met groentenpuree en of aardappels, pasta of rijst.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes