Wie lust ze nu niet?? Kipnuggets! Daar zijn de meeste mensen dol op. Ik heb een manier gevonden, die heel gemakkelijk is en gezond omdat ze in de oven te bereiden zijn. Ik heb ze gepaneerd in van die krokante, brosse toastjes, die de vorm hebben van een schuitje. Die hebben een heerlijke smaak, zoals knoflook, of tomaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon paneermeel gebruiken of cornflakes die je fijn hebt gemaakt. Maar kruid ze wel goed met kruiden en wat zout, anders is het een beetje flauw.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal de stukjes kip eerst door de bloem. Zorg dat ze aan alle kanten bedekt zijn en schudt het overtollige bloem eraf. Daarna gaan de kipstukjes door het ei. Wederom moeten ze helemaal bedekt zijn. Daarna zorg je dat de kip goed bedekt wordt met de stukjes toast en de kruiden en zout. Leg vervolgens alle stukjes kip op het bakblik. Ik heb 2 bakblikken gebruikt en ze in 2x gebakken. Bak de kipstukjes in ongeveer 30 minuten gaar. Draai ze halverwege een keer om. Resultaat: heerlijke nuggets, waar je alle kanten mee uit kunt. Zo heb ik ze bijvoorbeeld ook verwerkt in een salade.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes