Kipnuggets, daar is bijna iedereen dol op. Ik zag laatst Nigella Lawson op 24 Kitchen en die maakte ze klaar in in karnemelk, daarna gaf ze de nuggets een korstje van zoute crackertjes en vervolgens werden ze gebakken in de oven. Ik heb het gerecht een beetje aangepast naar eigen inzicht. Zo heb ik geen karnemelk gebruikt (daar houd ik echt niet van en dan blijft er weer een half pak over wat je niet gebruikt). Ik heb gekozen voor Griekse yoghurt. Ook had ik zoute koekjes van Tuc, maar ik had ook nog een restje zelfgemaakt paneermeel van oud brood en een half zakje chips. Dus ik heb gevarieerd met de krokante korstjes. Doordat ze in de oven gegaard worden zijn ze ook nog eens gezond. Op het korstje van zoute koekjes en chips na. Maar je kunt dus ook zelfgemaakte paneermeel gebruiken.
Benodigdheden
Werkwijze
Snijd de kipfilet aan kleine blokjes of reepjes en bestrooi ze met peper, zout en kruiden naar keuze. Leg een bakblik klaar met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de yoghurt in een schaal en hussel de blokjes kip er doorheen. Verkruimel de koekjes of de chips door ze in een afsluitbare plasticzak te doen en er met de deegroller overheen te gaan en doe ze in een andere schaal (schalen, als je wilt variëren). Rol dan de stukjes kip door de koekjes, chips of paneermeel en leg ze op het bakblik. Je bakt de stukjes kip goudbruin in ongeveer 25 minuten en klaar is Kees. Snelle kipnuggets en heerlijk van smaak doordat je eindeloos kunt variëren met het krokante korstje. Heerlijk met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes