Deze week had ik ontzettende zin aan tortilla wraps, maar ook aan taco chips. Ik heb een gerecht gemaakt waarin beide voorkomen. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Heerlijk met guacamole. Vandaag maak ik het restje op. Dat verwerk ik in Turks brood. Tja, je moet toch wat met restjes, niet dan?
Benodigdheden
Werkwijze
Snijd de kipfilet aan blokjes en marineer het in een mengsel van ketchup, chilisaus, citroen/limoensap, peper, zout, chilipeper, komijn of picadillo en een beetje bruine suiker. Laat even staan en snijd ondertussen alle groenten. Bak de kip goudbruin en voeg de groenten toe. Laat alles meebakken. Voeg de tomatenblokjes toe en nog een schepje bruine suiker en oregano. Eventueel nog iets chilisaus. Daarna doe je de bonen erbij en laat alles goed pruttelen. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olie. Schep een klein beetje van de saus in de ovenschaal. Vul een tortilla wrap met het bonenmengsel en rol het op. Doe dit ook met de andere wraps. In mijn ovenschaal passen precies 8 wraps. Wel een beetje goed tegen elkaar drukken. Houd je wat saus over, giet dit dan over de wraps. Steek hier en daar wat taco chips in de schotel. Beleg met de tomaten- ui schijfjes en strooi er wat cheddar kaas overheen en schep er wat klodders cremefraiche op. Strooi er wat koriander of peterselie/basilicum overheen Zet het geheel voor ongeveer 10minuten in de oven. Resultaat, een heerlijke schotel die ik zeker vaker zal maken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes