Vandaag heb ik zelf Heksenkaas gemaakt. De meesten kennen het wel en iedereen vindt het lekker. Nu kun je zelf net zoveel maken als je maar wilt. Op internet circuleren vele recepten. Ik heb een eigen versie gemaakt met een beetje afkijkwerk van andere recepten. Maar goed, iedereen komt in feite met dezelfde ingrediënten. Ik hou erg van Yofresh. Maar als jij een andere mayo, kwark of yoghurt lekkerder vindt, kan dat ook. En ik gebruik gekruide azijn van bijvoorbeeld zilveruitjes. Dit is een beetje zoet/zuur en dat maakt het erg lekker. Het is zo simpel als het maar kan. Heerlijk met Turks brood, stokbrood, soepstengels. Varieer met wat je maar wil. Het is altijd goed. Gewoon af en toe proeven of er nog het een of ander bij moet. Wanneer je het een poosje laat staan trekken alle smaken lekker door elkaar.
Benodigdheden
Werkwijze
Snij de prei aan ringetjes en de peterselie een beetje fijn. Doe het in de huishoudmachine, blender of gebruik de staafmixer. Doe er de rest van de ingrediënten bij in en pureren maar. Resultaat: een heerlijke zelfgemaakte Heksenkaas. We hebben er enorm van genoten. Zal zeker vaker worden gemaakt.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes