Vorige week was ik een opgenomen aflevering van Tales of the Bush Larder aan het kijken. Hierin neemt chef Kiran Jethwa je mee op een smakelijk avontuur door Afrika. Hij maakte een soort pannenkoeken waarbij hij een heerlijke ogende jam maakte. Omdat er geen lijst met ingrediënten was en hoeveelheden, heb ik hem via Facebook een berichtje gestuurd of ik ook gewone suiker kon gebruiken. Hij was zo aardig om mij terug te berichten. En hij eindigde met: Go for it. Zo leuk. Nou, dat heb ik gedaan. Bij de jam had ik aardappelpannenkoekjes gebakken. Ook een recept van Kiran. Dit stond al op mijn site: http://cupsandteaspoons.nl/recept/aardappelkoekjes-van-zoete-aardappel-en-gember/
Benodigdheden
Werkwijze
Schil de mango. Ik heb het met een dunschiller gedaan. Snij daarna langs de pit al het vruchtvlees weg. Schil een klein stukje gember en rasp dit met een fijne rasp. Doe de mango en gember in een steelpannetje giet er een klein beetje water bij en laat het een poosje zachtjes koken. Voeg wat suiker naar smaak toe. Ik heb de moes daarna even in de blender gedaan. Smaakt echt heerlijk bij de aardappelkoekjes van zoete aardappel.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes