Een tijdje terug zag ik bij de Albert Heijn zakjes havermout met Golden syrup van Quaker. Havermout met warme/gekookte melk is meest gebruikelijke versie. Maar dan hou ik meer van Brinta. Dus ik besloot om het zakje havermout met Golden syrup te roosteren in een droge koekenpan. Dan krijg je een soort muesli wat heerlijk is om over yoghurt te strooien. Het lekkerste vind ik dan de Griekse yoghurt van de Lidl. Heerlijk vol en romig. Een heerlijk snel ontbijtje wat toch nog enigszins gezond is. De Griekse yoghurt bevat wel veel vet, maar geeft je een vol gevoel zodat je er niet veel van hoeft te eten en je lang verzadigd bent.
Benodigdheden
Werkwijze
Verhit een droge koekenpan en strooi het zakje havermout erin. Blijf roeren met een houten lepel totdat de havermout gaat verkleuren. Even opletten want als het begint te verkleuren dan gaat het snel en kan alles snel aanbranden. Zorg dat je een schaaltje bij de hand hebt om de geroosterde havermout in te doen. Dit laat je even afkoelen. Vul dan een ander schaaltje met een beetje Griekse yoghurt en schenk hier naar smaak een scheutje Maple syrup in en roer door. Strooi dan de afgekoelde havermout over de yoghurt. Ga er lekker voor zitten, lepel alles op en je dag kan beginnen.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes