Deze hartige taart is zo ongelofelijk goed in de smaak gevallen. Die zal zeker vaker op het menu staan. De bodem, dus het deeg, is van mijn andere hartige taart. Het deeg kun je al van te voren voorbereiden, zelfs al een dag van te voren en bewaren in de koelkast. Je kunt zelfs ook meerdere porties maken om in te vriezen.
Benodigdheden voor het deeg
Benodigdheden voor de vulling
Werkwijze
Doe de bloem en zout in een kom. Snij de boter aan kleine blokjes en giet het water erbij. Je kunt nu even mixen met de deeghaken totdat het een korrelige structuur is geworden. Daarna kneden met de handen. Dit kost iets tijd, maar dan heb je ook een heerlijke deegbal. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het tenminste een half uur in de koelkast. Je moet het dus koud verwerken. Verwarm de oven voor op 220 graden. Hete lucht kan later wel. Bak in een koekenpan de shoarma reepjes aan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Laat alles goed gaar worden. Kruid het naar smaak. Kluts in een kom de eieren los met de room, cremefraiche of kookroom. Voeg de bieslook, zout, peper en kaas toe. Vet een springvorm in met boter of olie en rol het deeg uit tot een vorm van ongeveer 28 tot 30 centimeter. Leg het in de vorm en snij de overhangende restjes deeg af. Hier kun je, als je wilt nog soepstengels van rollen. Voeg het eimengsel toe aan het vleesmengsel en giet alles in de springvorm. De taart in ongeveer 40 minuten goudbruin bakken. Je kunt nu de hete lucht functie instellen. Na 20 minuten de taart keren en afdekken met aluminiumfolie (matte zijde boven) om te voorkomen dat het te bruin wordt. Lekker met een smoothie, frisse salade of fruitsalade.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes