Twee weken voor Kerst waren we in Berlijn. Prachtige stad met veel cultuur en prachtige kerstmarkten. Aan de Kürfurstendamm zat ook een Irish Pub waar we heerlijk Guiness bier hebben gedronken. Toevallig zag ik op internet een recept met Guiness en gember. Dit was van Nigella Lawson. Je moet even wennen aan de smaak, maar het is echt heerlijk. Het is geen chocolade cake, al zou je, als je de kleur zag daar wel aan denken. Het is niet moeilijk en echt de moeite waard om het te proberen.
Benodigdheden
Werkwijze
Verhit de oven op 180 graden en vet een cake of broodvorm in met olie en leg hierop bakpapier. Doe de boter, suiker, Guiness, molasses (of appelstroop), maple syrup (of stroop) in een pannetje en laat de boter smelten op een laag vuurtje. Laat wat afkoelen. Ondertussen doe je de bloem, baking soda, snufje zout, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en bakpoeder in een kom en roer dit door elkaar. In een andere kom mix je de eieren, vanille extract. Doe dan de droge ingrediënten bij het afgekoelde botermengsel en roer de eieren met de vanille extract er doorheen. Roer alles goed door elkaar tot een glad beslag. Klontjes moeten zijn verdwenen. Doe het beslag dan in de ingevette vorm en bak de cake in een uurtje gaar. Laat het afkoelen. Snijdt de cake aan kleine blokjes of plakken en schenk er nog een beetje maple syrup op en strooi er wat poedersuiker overheen. Toppertje.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes