Onweerstaanbaar lekker is dit gerecht. Wanneer je van groene asperges houdt is dit een echte aanrader. En zo snel te maken. Ideaal als je eters krijgt. Maar natuurlijk altijd een succes. Het idee heb ik van Laura Vitale, alhoewel het ook niet haar idee is hoor! Het recept bestaat al heel lang. En hier is het nog een keer.
Benodigdheden
Werkwijze
Groene asperges hoef je niet de schillen. Snij alleen het onderkant eraf want dit is houterig. Daarna snij je ze in stukken van 4 á 5 centimeter. Rooster de sesamzaadjes. Ik heb het als volgt gedaan: verhit een droge koekenpan totdat deze goed heet is. Zet de warmtebron uit en doe de zaadjes erin. Schud er goed mee. Ze kunnen zelfs gaan “poppen” net als popcorn. Wanneer ze mooi lichtbruin zijn doe je ze in een kommetje. Daarna verhit je de olie en je bakt de asperges ongeveer 3 á 4 minuten. Ze moeten nog wel knapperig zijn. Voeg de knoflook en chilipoeder/vlokken toe en bak deze ongeveer 1 minuut mee. Voeg dan ook de sojasaus en de sesamolie toe. Begin met een klein beetje want het is snel te veel. Met name de sesamolie is erg sterk van smaak en bij teveel verpest je het gerecht. Roerbak het nog ongeveer 10 seconden. Doe de asperges dan op een schaal of op een mooi bord en garneer de geroosterde sesamzaadjes eroverheen. Echt heerlijk. Dit ga je vaker maken! Enjoy.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes