Benodigdheden
Werkwijze
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig in ongeveer 4 minuten. Voeg de witte wijn of bouillon toe en laat het een minuutje meekoken. Voeg de tomatenpassata toe en zout en peper naar smaak. Laat de saus ongeveer 20 minuten koken. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olie of boter. Laat een pan met water, waar je een beetje zout aan toegevoegd hebt aan de kook komen en kook hierin de gnocchi. Let op, de gnocchi is al na 2 minuten gaar. Je kunt het ook zien want dan komen ze boven drijven. Giet het af en doe de gnocchi weer terug in de pan. Laat ze niet te lang droog staan maar voeg als de saus klaar is, de saus toe aan de gnocchi. Doe eerst wat basilicum door de saus en de Parmezaanse kaas. Giet vervolgens de saus bij de gnocchi en roer het voorzichtig door. Doe de pasta met saus nu over in een ovenschaal. Verdeel de ricotta en mozzarella (gorgonzola) eroverheen en zet het geheel in de oven voor ongeveer 20 minuten. Super simpel, super lekker. Naar een idee van Laura Vitale.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes