Gevulde paprika’s zijn heerlijk. Maar ik wilde een keer iets anders dan ze vullen met gehakt. Omdat ik op internet geïnspireerd was geraakt door kip in Teriyaki saus besloot ik om ze te vullen met kip en rijst. Het is een heerlijk recept. Wel even tijdrovend, maar dat ben je snel vergeten wanneer je het proeft. Clemens en kinderen vroegen of ik nog meer had, maar ik had er helaas maar 1 per persoon.
Benodigdheden
Werkwijze
Rooster 4 paprika’s in z’n geheel op de gaspitten van je gasfornuis totdat ze helemaal zwart zijn geworden. Keer ze regelmatig. Je kunt ook de oven gebruiken met grillstand. Je gasfornuis wordt ook vies, maar wanneer je het naderhand direct schoonmaakt, is er niets aan de hand. Wanneer de paprika’s helemaal zwart zijn, laat je ze iets afkoelen en stopt ze daarna een stevige plasticzak en laat ze uitstomen. Het velletje kun je nu gemakkelijk verwijderen. Je krijgt er wel vieze vingers van, maar het is het waard. Je kunt ook keukenpapier gebruiken om de resterende velletjes te verwijderen. In een steelpan doe je de sojasaus, balsamico azijn, bruine suiker, sesamolie, gembersiroop, honing of stroop en knoflook. Verwarm het totdat de suiker helemaal opgelost is. Los de maïzena op in het water en voeg dit toe aan de saus en roer totdat het dikker wordt. Wanneer je kippenbouten gebruikt zoals ik, dan kun je deze overgieten met het mengsel. Leg de kip met de saus in een braadslee. Zet het in een voorverwarmde oven en bak ze totdat het vlees door en door gaar is. Laat de kip wat afkoelen en pluk dan al het vlees in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan een ui en de knoflook in een hapjes pan. Wanneer je kipfilet gebruikt, dan voeg je dit toe en bakt het rondom bruin. Voeg ook de Teryaki saus toe. Of je voegt het kippenvlees van de bouten toe, met de overgebleven saus uit de braadslee en de rijst. Snij de bovenkant van de paprika’s eraf. Haal zoveel mogelijk het zaad en de zaadlijsten uit de paprika. Bij zoete puntpaprika’s gaat dit heel gemakkelijk. Ga voorzichtig te werk zonder de paprika’s te beschadigen. Wanneer dit toch gebeurt, leg dan gewoon de beschadigde kant naar beneden, ha, ha. Til er niet teveel aan. Het gaat om de smaak en liefde waarmee het gemaakt is, toch? Strooi sesamzaadjes over het geheel en zet het eventueel nog even weer in de nog warme oven. De oven schakel je alvast uit, maar de warmte die er nog in zit is net genoeg om het geheel warm te houden, terwijl je de tafel dekt. Geniet ervan.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes