Voor diegene die nog nooit jalapenopepers hebben gehad, is dit een mooi recept om het eens te proberen. Deze pepers zijn wel pittig, maar niet zo heet als de chilipepers. Je kunt er alle kanten mee uit. Meebakken in schotels, in guacamole, pasta’s, op pizza’s, maar je kunt ze ook vullen en frituren. Dat heb ik nu gedaan.
Benodigdheden (hoeveelheden naar keuze, ik heb er 1 per persoon gebruikt)
Werkwijze
Snij de pepertje een beetje open om zodoende de zaadjes en zaadlijsten te verwijderen met een klein schilmesje of lepeltje. Vul de opening met roomkaas en druk het pepertje weer dicht. Herhaal dit met de andere pepers. Haal nu de pepers door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door de paneermeel. Ik had een paar beschuiten fijn gekruimeld. Herhaal het nog een keer zodat ze dubbel gepaneerd zijn. Verhit een centimeter olie in een pan met dikke bodem en bak de pepers goudbruin. Dit gaat heel snel. Laat ze uitlekken op keukenpapier en je hebt een heerlijke snack. Een keer iets anders dan anders.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes