Benodigdheden (hoeveelheden bepaal je zelf)
Werkwijze
Haal de vis uit de verpakking en dep het droog met keukenpapier. Zet 3 borden klaar. Een met bloem, een met losgeklopt ei en een met paneermeel. Ik had paneermeel gemaakt van croutons die ik zelf gebakken had. Kruid de vis eerst met peper en zout. Haal de vis dan door de bloem, zorg dat de hele vis bedekt is en schud het overtollige bloem eraf. Haal het daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door de paneermeel. Druk het goed aan in de paneermeel en leg de vis in een schaal. Herhaal dit met de rest van de vis. Pak 1 of 2 grote koekenpannen en doe hierin een flinke hoeveelheid olijfolie. Gepaneerde dingen worden het liefst in een ruime hoeveelheid olie gebakken zodat het geen kans heeft om vast te koeken aan de bodem. Laat de olie goed heet worden en bak de vis aan beide zijden goudbruin op midden tot zacht vuur. Leg ze naderhand op een bord waarop je keukenpapier hebt gelegd. Het keukenpapier neemt het overtollige vet op. Een heerlijke manier om zelf gebakken vis te maken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes