Kip doet het altijd goed. En deze drumsticks zijn zo overheerlijk dat je ze zeker vaker gaat maken. Dan wil je niet eens kant en klare gemarineerde kip meer. Want marineren is niet moeilijk en duurt niet lang. En je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Super mals, snel en lekkerrrrrr. 🙂
Benodigdheden
Werkwijze
Was de sinaasappel en citroen en rasp de schil. Doe dit in een schaal of kom. Pers de helft van de sinaasappel en de citroen uit en doe dit ook in de kom. De rest kun je ook uitpersen en zelf opdrinken. Ben je ook direct van het halve citrusfruit af. Simpel. Plet de knoflookteentjes met een mes en je kunt nu gemakkelijk het velletje verwijderen. Snij de knoflookteentjes aan plakjes. Doe deze ook in de schaal samen met de rozemarijn. Voeg nu de drumsticks toe met kipkruiden, zout en peper en laat ongeveer een half uurtje staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Doe een klontje boter in een hapjespan en laat deze warm worden. Bak de drumsticks rondom lekker bruin. Leg ze daarna op een bakblik waar je bakpapier op gelegd hebt. Giet de marinade uit de kom en de boter uit de hapjespan over de kip. Plaats nu het bakblik in de oven en laat de kip nog ongeveer 10 minuten gaar worden. Resultaat: heerlijke zelf gemarineerde drumsticks. Je kunt de drumsticks natuurlijk garen op de BBQ i.p.v. oven. Garneer met een schijfje citroen en sinaasappel. Om je vingers bij op te eten.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes