Ik was laatst weer eens filmpjes aan het bekijken van Laura Vitale. En ze maakte gekookte aardappels op Italiaanse wijze klaar. Potatoes Pizzaiola, noemde zij het. Ik heb het wel een beetje naar mijn eigen smaak gemaakt en ga, als ik het weer maak, wat dingen wijzigen, zoals het formaat aardappels en het toevoegen van ui en gehaktballetjes. Ik had nog gehaktballetjes in de diepvries, omdat ik laatst wat in het voren had gemaakt. Maar je kunt ook spek gebruiken, als je dit gemakkelijker vindt of ham reepjes. Het is iets heel anders dan de saaie gekookte aardappels met groente, vlees en jus. Dat eten we sowieso niet vaak. Die heilige drie-eenheid. Niet op de gebruikelijke manier althans. Ik vind er niet zoveel aan. En zulke lekkere jus als mijn moeder vroeger kon maken, kan ik toch niet helaas. 😉 Bij de benodigdheden heb ik de ingrediënten gezet, die ik in het vervolg ga gebruiken.
Benodigdheden (kun je aanpassen aan de hoeveelheden)
Werkwijze
Aardappels schillen en aan stukken snijden. Doe ze ongeveer 10 minuten in de magnetron op de hoogste stand.. Ik heb het ook in 2 porties gedaan. De aardappels koken droog en half gaar. Snij ze daarna, wanneer ze wat zijn afgekoeld, in kleinere blokjes of plakjes. Volgens het recept moest je ze vrij groot laten, maar dat vinden ze bij ons toch minder lekker. Bovendien hou ik er van om een recept naar mijn/onze smaak aan te passen. In een hapjes pan bak je het spek uit of je bakt gehaktballetjes in olijfolie of ham reepjes. Doe wat jij lekker of gemakkelijk vindt. Daarna voeg je de knoflook, ui, oregano, chilipoeder en tomatenblokjes toe. Verkruimel er een bouillonblokje over. Voeg een klein beetje water toe. Laat zo’n 10 minuten pruttelen. Voeg nu de blokjes of plakjes aardappel toe. Laat de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar worden in de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er wat Parmezaanse kaas overheen en verse basilicum. Dien op met een lekkere salade. Bijvoorbeeld wortelsalade zoals ik heb gedaan.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes