Dit recept is mijn versie van een recept van Kiran Jethwa. Een kok uit Kenia met een eigen tv show: Tales from the Bushlarder, voor sommigen bekend van 24 Kitchen. Een geweldige mooie serie waarin Kiran kookt met de meest exotische producten. Hij ontmoet de lokale bevolking en kookt voor hen. Ook neemt hij allerlei ingrediënten mee naar zijn restaurant en bereidt daar opnieuw een recept wat op de menukaart komt te staan. Op zijn site: http://www.kiranjethwa.net/ kun je een aantal recepten vinden. Een paar heb ik al gemaakt. Waaronder dit gehakt in bladerdeeg. Ik heb er wel een eigen versie van gemaakt, maar al met al is het goed gelukt. Ik heb het gerecht vereenvoudigd, zowel in bereiding als in prijs. Want ik heb gehakt gebruikt i.p.v. flank steak. Kiran weet telkens verrassende ingrediënten met elkaar te combineren wat voor heerlijke gerechten zorgt.
Benodigdheden
Werkwijze
Smelt een klontje boter in een koekenpan en voeg de ui, knoflook en champignons (of andere paddenstoelen) toe. Kruid het met peper en zout naar smaak en voeg de masala of Tia Maria toe. Het begint direct heerlijk te ruiken in de keuken. Voeg de room en de peterselie (bewaar nog iets van de peterselie voor later) toe en laat ongeveer 15 koken. Giet de paddenstoelen af en zet ze even apart. Vang het kookvocht op in een ander pannetje en voeg hieraan de bieslook, citroenrasp en de resterende peterselie toe. Laat dit ongeveer 2 minuten koken. Zet alvast de oven aan op 210 graden. Kruid het gehakt met peper en zout, voeg een ei toe en wat paneermeel. Maak 4 “gehaktballen” die je een beetje ovaal maakt. Bak het gehakt bruin in een koekenpan waaraan je het 2e klontje boter hebt toegevoegd en laat het al wat garen. Hoeft niet helemaal gaar want dat gebeurt verder in de oven. Haal het gehakt uit de pan en laat het even afkoelen zodat je je niet brandt. Omwikkel het gehakt dan met basilicumblaadje en courgettereepjes. Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol de velletjes bladerdeeg uit. Strooi ook wat bloem op het bladerdeeg zelf zodat het niet aan de deegrol plakt. Omwikkel het gehakt dan met het uitgerolde bladerdeeg en maak er een mooi pakketje van. Bestrijk de pakketjes met wat eigeel en water en zet ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Ondertussen kun je de asperges bereiden naar jouw smaak. Laat ze heel of snij ze in stukken. Kook of rooster ze. Verwarm de champignons weer op en de room. Pak een bord en giet een beetje van de room erop. Schep dan wat champignons erop en leg verdeel de asperges erover. Haal de bladerdeegpakketjes uit de oven en schik die boven op het groentemengsel. Serveer met wat cassave chips. Geniet van je heerlijke gerecht. Ik geef toe, dat het wat bewerkelijk is, maar het resultaat is, om je vingers bij af te likken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes