Gefrituurde uienringen. Oftewel: onion rings. Wie houdt daar nu niet van? En als je ze nog niet kent, moet je het echt eens gaan proberen. Zo onweerstaanbaar lekker. En zo makkelijk te maken. Je moet er even bij blijven als je ze bakt, maar dat is het zeker waard. Ik kreeg de opdracht van Clemens om ze vaker te maken.
Benodigdheden
Werkwijze
Ik heb mijn geëmailleerde braadpan gebruikt voor het frituren, maar je kunt ook de frituurpan gebruiken. Maar die heb ik pas geleden weggegooid. Dat vieze vette ding. In een braadpan wil net zo goed. Doe de olie in de pan en laat het verhitten tot 180 graden. Wanneer je er een korstje brood ingooit en deze gaat direct bruisen, is de temperatuur ongeveer 180 graden. In een kom vermeng je de bloem, bier, peper zout, knoflookpoeder en chilipoeder tot een glad beslag. De uien pel je en je snijdt er dikke ringen van, die je loshaalt van elkaar. Roer iedere keer een aantal uienringen door het beslag en schep ze in de olie. Bak ze goudbruin en haal ze met een schuimspaan of draadspaan eruit. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Ik houd ze later warm in de oven. Want je moet ze wel heet opeten. Je frituurt de uienringen in gedeeltes. Doe er niet teveel tegelijk in de pan. Zo ontzettend lekker. Opdienen met eventueel een schijfje citroen, ketchup of andere saus naar keuze. Maar ook heerlijk zonder saus.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes