Na een paar drukke dagen weer tijd voor het koken. Dit keer wilde ik iets met aubergine maken. Ik heb dit gerecht ooit een keer eerder gemaakt. Hoewel Clemens en Dick niet zulke liefhebbers zijn van aubergine, vinden ze dit wel te pruimen. Gelukkig maar want het is echt heel lekker want de aubergine wordt als het ware gefrituurd. Niet moeilijk en snel klaar te maken.
Benodigdheden
Werkwijze
Maak eerst een gehakt/tomatensaus. Bak het gehakt rul en voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Kruid het met peper en zout. Laat even bakken en voeg een scheut rode wijn toe en laat dit een minuut inkoken. Verkruimel dan een bouillontabletje en voeg een scheutje water toe. Voeg de tomatensaus toe en rasp er wat Parmezaanse kaas doorheen. Je mag flink wat kaas toevoegen, als je dit lekker vindt. Proef anders telkens even tussendoor. Voeg de oregano toe en wat verse basilicum. Laat de saus lekker pruttelen. Zet de oven aan op 200 graden en snij nu de aubergine aan plakken. Kluts 5 eieren in een schaal voeg hieraan wat peper en zout en in een andere schaal strooi je de bloem. Ook hieraan strooi je peper en zout. In een grote hapjespan doe je een flinke laag olie. De aubergine wordt dus gefrituurd. Haal de plakken aubergine eerst door de bloem en dan door het ei. Laat de olie flink heet worden en frituur de plakken 1 á 2 minuten aan de ene kant totdat ze goudbruin en daarna aan de andere kant. Leg keukenpapier op een bord en laat de plakken uitlekken. Doe dit in porties. Leg iedere keer een laag keukenpapier tussen de plakken zodat de olie wordt opgezogen. Schep in een ovenschaal een laagje tomatensaus. Leg hierop een paar plakken aubergine en strooi er dan Parmezaanse kaas overheen. Weer een laagje saus, aubergine en dan kaas. En zo bouw je laagje voor laagje de ovenschotel op. Eindig met saus en leg hierop plakjes mozzarella. Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven en klaar is Kees!! Smullen maar.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes