Zelf ben ik gek op garnalen. De anderen iets minder, maar dat weerhoudt me er niet van om hier geen gerechten mee te maken. Dan eet ik het gewoon alleen op, of samen met de kat. Dit recept komt uit het boek Happy Days van Jamie Oliver. Omdat ik geen peterselie had heb ik er koriander over gestrooid. Het is een recept dat ontzettend snel klaar is.
Benodigdheden (hoeveelheid naar keuze)
◾Doosje diepvriesgarnalen (laten ontdooien)
◾Stukje gember (duimgrootte), schillen en raspen
◾2 teentjes knoflook aan plakjes snijden
◾Sap van een halve citroen en een klein beetje citroenrasp
◾Beetje peterselie of koriander
◾Klein chilipepertje of chilivlokken
◾Peper en zout naar smaak
◾Olijfolie
Werkwijze
Laat de garnalen ontdooien en dep ze naderhand door met keukenpapier. Verhit een koekenpan met olie en fruit hierin de gember, chilipepertje en knoflook. Voeg de garnalen toe en bak deze ongeveer 3 minuten. Voeg eventueel een klein beetje citroenrasp toe. Blus af met het citroensap. Je hebt nu een lekker sausje waarin je eventueel stokbrood kunt dippen. Breng op smaak met zout en peper. Strooi er wat peterselie of koriander over. Serveer direct!!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes