Gisteren kwamen onze buren eten. Helaas moesten we binnen zitten omdat het weer niet zo fraai was. Hoe Hollands wil je het hebben. Maar goed, binnen kunnen we het ook wel gezellig maken. Ik had vooraf wat tapas op tafel gezet. Plakjes Serranoham, Manchego kaas, spiesjes caprese met mozzarella, basilicum en een tomaatje met een beetje dressing, zoete pepertjes, gekarameliseerde pecannoten en toastjes met olijvenpesto. En basilicum olijven. Lekker en simpel. Daarna had ik een tomaten tarte tatin, zelfgemaakte soepstengels, heerlijke pasta met kip en tomatensaus, de zomerse rucola salade (zie salades) met i.p.v. geroosterde pijnboompitten, geroosterde en fijngemaaktje pecannoten met Maple syrup. Ik had geen pijnboompitjes meer in huis, dus ik besloot maar de pecannoten hiervoor te gebruiken. Dat was overigens enorm lekker. Als toetje had ik een zelfgemaakt bladerdeegbakje gevuld met een mengsel van citroenkwark, gecondenseerde melk, aardbeien en bosbessen. Gegarneerd met een bol ijs en slagroom. Het was enorm gezellig en na 3,5 fles wijn hebben we afscheid genomen. Ietsjes onstabiel op de benen heb ik de tafel afgeruimd.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes