Gisteren heb ik een nieuw kookwonder ontdekt op YouTube. Ze heet Beth Le Manach. En haar YouTube channel heet: Entertaining with Beth. Wat een leuke vrouw en wat een ontzettend leuke site. Ik heb vanmorgen direct een recept gemaakt. Omdat we met de verbouwing van de keuken bezig zijn had ik timmermannen aan het werk. Om 9.00 uur staat dan de koffie klaar. Ik besloot er een ontbijtrecept bij te serveren. Beth had een ontzettend simpel recept op haar site. Dit lukt echt altijd. De timmerlui hebben gesmuld en het kon hun goedkeuring wegdragen. Vandaar dat ik het nu met jullie deel.
Benodigdheden
Werkwijze
Zorg voor een koekenpan die ook in de oven kan. Ik heb de mijne bij Ikea gekocht. Ideale pan met metalen handvat. Heb je dit niet dan kun je het handvat van je pan omwikkelen met aluminiumfolie. Doe er een flinke laag omheen en druk het goed aan. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop in een kom de bloem, eieren, zout, suiker en vanille goed door elkaar. Laat de boter in de pan smelten totdat het begint te sissen. Dit kun je in de oven doen, maar ik heb het gewoon op het fornuis verwarmd. Wanneer de boter heet genoeg is, schenk je het beslag in de pan. Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de pannenkoek ongeveer 16 tot 18 minuten bakken. Tussentijd NIET de oven openen anders zakt de pannenkoek in elkaar. Dan haal je met een pannenlap de pan uit de oven. Let op: de steel blijft nog een hele tijd heet. Snijdt de pannenkoek in partjes en serveer met citroenschijfjes, poedersuiker of stroop. Een echte traktatie.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes