Vandaag is alweer de laatste dag van 2014. Het komende jaar gaat er het een en ander veranderen op de site. Er komen rubrieken bij die alles te maken hebben met koken en keuken. Er komen mensen aan het woord die iets willen vertellen over voeding of over wijn etc. Mijn wens is om er instructiefilmpjes op te zetten en uitleg te geven. Koken doe ik met gevoel en op mijn gevoel. Met uitzondering van bakrecepten, meet ik niet alles af maar proef gewoon of er nog iets bij moet van het een of ander. Koken is niet moeilijk. Echt iedereen kan het. Men denkt vaak ten onrechte dat het veel tijd kost en soms is men bang om voor een aantal mensen te koken. Dat is helemaal niet nodig. Wanneer je een bepaald aantal ingrediënten en kruiden altijd op voorraad hebt, kan er niets misgaan en tover je in een mum van tijd een maaltijd op tafel. En wanneer je met liefde kookt, dan ‘proeft’ de ander dat zeker wel. En dat is waar het om gaat. Het gaat niet om culinaire hoogstandjes, liflafjes of perfect opgemaakte borden. Het gaat om de gezelligheid aan tafel. Natuurlijk sta ook ik niet altijd fluitend in de keuken. Wanneer je flink de griep hebt, komt hier ook gewoon een diepvriespizza op tafel. En ook ik maak wel eens de Zweedse gehaktballetjes van Ikea, compleet met saus. De kinderen zijn er gek op en daar doe ik niet moeilijk over. Voor het grootste deel van het jaar wordt hier met passie, liefde en gevoel gekookt. Uiteraard trekt men de wenkbrauwen wel eens op, maar men proeft mijn ‘creaties en baksels’ altijd. En soms worden er prachtige nieuwe recepten geboren zoals de Mexicaanse aardappel/bonen schotel en de couscous met kip en tortilla.
Ik wens iedereen een bijzonder smaak- en liefdevol 2015 toe.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes