Een hele poos geleden had ik al eens een bloemkool curry gemaakt, maar ik was niet tevreden over de foto. Dus ik besloot het opnieuw te maken. En met succes. Het resultaat was heerlijk en ook nog eens lekker om te zien. Ik had er de eerste keer pitabroodjes bij geserveerd en de dag erop een tortilla pannenkoek. Ook had ik er toen creme fraiche bij gedaan. Dat maakt het geheel heerlijk zacht en romig. Ik heb de blikjes van Jonnie Boer gebruikt. En dan de curry madras (gele blikje) , Thai red curry (roze blikje) en de Thai green curry (lime groene blikje)
Benodigdheden
Werkwijze
Snijdt de bloemkool aan roosjes en de aardappelen aan kleine blokjes. Kook deze allebei zo’n 8 minuten tot ze bijna gaar zijn. In een hapjespan bak je de ui, knoflook, paprika en peper ongeveer 5 minuten. Voeg dan de bloemkool en aardappel toe en roer alles goed elkaar. Voeg dan de kruiden (kerrie, komijn, chilipoeder) en de gember toe en bak deze even mee. Verkruimel het groente bouillontabletje en voeg een scheutje heet water toe en de gembersiroop of honing. Voeg dan de kokosmelk, kookroom of cremefraiche toe en de ananasblokjes of fruitcocktail. Laat het geheel nog zo’n 5 tot 10 minuten pruttelen. Proef er nog wat kruiden bij de saus moeten. Blijven proeven en het naar je eigen smaak op smaak brengen is heel belangrijk. Strooi er op het laatst nog wat koriander overheen. Lust je dit niet, gebruik dan peterselie. Dien op met een pitabroodje of tortillawrap. Ook een schepje yoghurt, zure room of cremefraiche is lekker romig.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes