Op de site van de Domestic Geek, zag ik deze bladerdeeg molentjes langskomen. Omdat ik wel van bakken hou, maar het niet al te moeilijk moet zijn, heb ik deze molentjes gemaakt van bladerdeeg. Super lekker en zeer eenvoudig te maken. Perfect voor bij de koffie, als ontbijt of bij een feestje. De hoeveelheid bladerdeeg is afhankelijk van het aantal personen. Je hebt 1 plakje bladerdeeg per persoon nodig. Het lekkerste is roomboterbladerdeeg. Dit is in elke supermarkt verkrijgbaar in het vriesvak. Ik heb er 6 gemaakt.
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg erop. Laat het bladerdeeg niet teveel ontdooien, anders kun je er niet meer mee werken. Snijdt het bladerdeeg voorzichtig aan elke hoek in, richting het midden toe. Niet helemaal doorsnijden, maar zo’n 5 cm vanaf de hoek richting het midden. Gebruik een mesje of een pizzaroller. In het midden moet je ruimte overhouden voor je vulling. Klop de roomkaas los met de vanillesuiker en een beetje citroenrasp. Schep dit in het midden van elk plakje. Bovenop de roomkaas schep je een lepel jam naar keuze. Je kunt de roomkaas en jam ook direct door elkaar roeren bedenk ik me nu. Is nog gemakkelijker. Van elk “driehoekje” vouw je nu 1 hoekje naar binnen toe, zodat je een molentje krijgt. Je vouwt bijvoorbeeld iedere keer het rechterhoekje naar binnen. Bestrijk nu het hele pakketje met het losgeklopte ei en bestrooi elk molentjes met een dun laagje suiker. Bak de molentjes ongeveer 12 tot 15 minuten goudbruin in de oven. Elke oven is anders, dus hou even een oogje in het zeil. Wanneer ze goudbruin zijn, zijn ze klaar. Laat het afkoelen voordat je ze eet omdat de vulling anders nog veel te heet is. Eet smakelijk. Superlekker, super simpel.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes