Gisteren voelde ik me niet zo lekker. Ik besloot een gezonde lunch te maken die ook goed als ontbijt gegeten kan worden. Ik had laatst heerlijke zoute dunne crackers van Wasa gekocht. De Albert Heijn heeft sinds een paar maand avocado’s in een netje. Die zijn nog keihard als je ze koopt, maar dat moet ook. Het is de bedoeling dat je ze thuis laat narijpen totdat ze roomzacht zijn. Je kunt ze dan heerlijk verwerken in een smoothie, als guacamole, salades of op toast of cracker. Met 2 uitgeperste sinaasappelen had ik een heerlijke, lichte, gezonde lunch. Vanmorgen heb ik het gemaakt als ontbijt met mok thee en een banaan.
Benodigdheden
Werkwijze
Dit spreekt eigenlijk voor zich. Cracker besmeren met boter. Avocado doormidden snijden en de pit eruit halen. Het vruchtvlees eruit lepelen en met een vork op de cracker prakken. Een beetje citroenschil eroverheen raspen. Beetje chilisaus erop en peper en zout. Smullen maar. Heerlijk met een glas vers geperst sinaasappelsap of een lekkere kop thee.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes