Deze broodjes had ik een paar jaar geleden ook al eens gemaakt van een recept dat ik op internet had gevonden. Maar natuurlijk had ik het niet opgeschreven, zodat ik mijn zoektocht opnieuw moest starten. Ik wilde deze broodjes graag met Kerstavond op tafel zetten. Deze broodjes kun je uiteraard het hele jaar door eten, maar ik vind ze toch typisch iets voor herfst en winter. Waarschijnlijk door de kruiden en specerijen die erin zitten. Omdat bakken nu eenmaal niet mijn sterkste kant is, is het eerste baksel in de prullenbak belandt. Ik ging voor de “snelle kaneelbroodjes” met zelfrijzend bakmeel. Maar dit recept is niet aan te bevelen. Je moet gewoon voor een versie gaan waarbij je gist moet gebruiken. Uithuilen en opnieuw beginnen dus. Maar met het onderstaande recept kan er gewoonweg niets fout gaan. Mijn tip is om eerst alle ingrediënten klaar te zetten. Dat doe ik toch al vaak met bakken. Ik heb het recept gevonden op: Kook jij.nl. Maar ik heb het vereenvoudigd, daar hou ik gewoon van. 😉
Benodigdheden voor het deeg:
Benodigdheden voor de vulling
Werkwijze
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes