Dit is zo’n lekker gerecht als je van gember houdt. De combinatie van zoete aardappel en gember heb ik al een keer eerder gebruikt in een soort van aardappelkoekje. Die had ik Kiran Jethwa, chefkok uit Nairobi (Kenia) eens zien maken in zijn programma Tales from the Bush Larder dat regelmatig op 24 Kitchen te zien is. Het had zo’n verrassende, lekkere smaak. Als garnering had ik er koriander over gestrooid. maar dit kun je uiteraard vervangen door peterselie.
Benodigdheden (alles naar hoeveelheid en je eigen smaak)
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 á 220 graden. Je bent er vrij in om de aardappelen te schillen. Ik doe het ook heel vaak niet omdat er een lekkere smaak aan zit. Dan moet je ze uiteraard wel goed wassen. Snij de aardappelen aan blokjes. Pak een grote kom en giet hier een scheut olijfolie in. Dan doe je de knoflook, gember, chili, peper, zout en paprikapoeder (eventueel uienpoeder) bij de olijfolie in de kom en roer het met een garde goed door. Voeg de blokjes aardappel toe, zorg ervoor dat elke aardappel bedekt wordt met de marinade en spreidt het geheel uit op een bakblik. Probeer 1 laag te krijgen, dan wordt alles het beste gaar. Zet het bakblik in de oven en bak de aardappels 15 á 20 minuten, dan haal je het bakblik eruit en draai het om zodat de aardappels aan alle kanten even bruin worden. Je kunt ze ook even omscheppen met een spatel. Zet het bakblik terug om ze vervolgens nog een kwartier tot 20 minuten te laten bakken. Klaar is Kees. Je kunt dit maken met alle mogelijke combinaties van groenten etc. Gewoon de oven het werk laten doen en jij kunt in tussentijd iets anders doen. Schep de aardappelen over in een mooie schaal en garneer met peterselie of koriander. Simpel toch!!!
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes