Dit is een heerlijke salade. Ik had bij de Lidl receptenkaarten meegenomen. Zo ook eentje waarop deze salade stond. Onze dochter vindt witlof niet lekker. Te bitter. Maar wanneer je het iets zoeter maakt bijvoorbeeld met banaan, is het in een keer wel te pruimen. Niet dat ze haar bord voor een tweede keer bijhoudt, maar geen lange tanden in ieder geval. Ik heb er mijn eigen versie van gemaakt. Met in maple syrup geroosterde pecannoten. Dat is hemels lekker.
Benodigdheden
Werkwijze
Snij de witlof aan kleine reepjes. Ik verwijder wel altijd de binnenste kern, zodat het niet al te bitter is. Ook de peer of appel snij je aan blokjes. Hussel het door elkaar met een beetje citroensap om bruin worden te voorkomen. Snij ook alvast wat peterselie fijn. Schenk wat syrup, stroop of honing in een koekenpan op half hoog vuur. Laat het heet worden en rooster dan de pecannoten hierin onder voortdurend omscheppen. Na een minuutje of anderhalf, doe je geroosterde noten in een schaaltje om een beetje af te koelen. Maak de dressing door de yofresh, mayo of yoghurt in een potje te doen, samen met het citroensap of azijn, zoetstof naar keuze, mosterd, peper en zout. Schud het potje flink zodat alles goed door elkaar komt. Pel nu een stevige, niet al te rijpe banaan en snijdt deze aan dunne plakjes. Hussel nu de banaan en dan de dressing voorzichtig door de salade en dien deze op. Super lekkere salade die net even iets anders is.
S
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes