Dit is een heerlijke salade. Je kunt er heel veel groenten in kwijt. Ik heb hiervoor Romaine sla gebruikt. Dit is een mooie stevige slasoort, maar je kunt het ook met ijsbergsalade of rucola maken. Het is een variatie op de warme ijsbergsalade die ik al op de site had staan.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de bacon of spek op een bakblik. Zet ongeveer 10 minuten in de oven, of totdat het mooi uitgebakken is. Is per oven verschillend. Je kunt het spek natuurlijk ook in de koekenpan uitbakken. Wat je wilt. Snijd de sla aan reepjes en leg even apart. Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Strooi hier een handjevol pijnboompitten in. Laat ze mooi goudbruin roosteren en leg ze even apart. Schenk in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie en een klont boter. Bak hierin de uien, champignons en de knoflook. Strooi er wat oregano over. Laat het spek uitlekken, snijdt aan kleine blokjes en voeg het spek toe aan de uien en champignons. Voeg ook de pijnboompitjes hieraan toe en eventueel het fijngemaakte gedroogde chilipepertje. Roer even door en schenk een scheut balsamico azijn erbij. Roer weer goed door. Strooi nu de slareepjes door het groentemengsel en schep even goed om. Zet nu de pan van het vuur en die de sla direct op. Rasp er eventueel wat kaas naar keuze overheen. Heerlijk voor een etentje met vrienden maar ook gewoon lekker onderdeel van de maaltijd. Wanneer je er croutons bij serveert kun je de salade ook als maaltijdsalade eten. Om je vingers bij af te likken.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes