Afgelopen zaterdag heb ik deze heerlijke variatie op mijn andere wafels gemaakt. Alleen heb ik dit keer het recept gehalveerd, dus ik had 8 wafels. Ik heb ze gemaakt met kwark, sinaasappelsap en kokossuiker en een beetje maple syrup. Zo ongelofelijk lekker. Ik heb er poedersuiker over gestrooid, maar je kunt natuurlijk ook agavesiroop, honing etc. gebruiken, voor de gezonde variatie.
Benodigdheden
Werkwijze
Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer het even met een vork door. Klop het ei los en voeg hier de kokossuiker en de plantaardige olie aan toe. Klop ook de kwark los met wat water en schenk het bij het losgeklopte ei. Rasp een beetje van een sinaasappelschil en voeg dit aan het eimengsel toe. Rasp de schil met een fijne rasp. Alleen het oranje gedeelte. Het witte is bitter. Roer vervolgens dit mengsel door de kom met bloem en andere droge ingrediënten. Klop of mix niet te lang want dan worden de wafels alleen maar taai. Verwarm het wafelijzer en bak de wafels zoals op de gebruiksaanwijzing van het wafelijzer staat. Simpel en overheerlijk.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes