Laatst heb ik de Thaise salade gemaakt van Jamie Oliver. Daar zat een ontzettend lekkere dressing bij. Ik besloot om die dressing te gebruiken voor mijn aardappel/groente schotel. Ik heb verschillende soorten groenten gebruikt. De aardappels heb ik aan blokjes gesneden, maar in de schil gelaten. Scheelt weer werk en is veel lekkerder, vind ik dan. Zowel de aardappels als de groenten heb ik gemarineerd in de Thaise dressing. Een heerlijk vegetarisch gerecht met veel pit! Je bent er vrij in, welke groenten je gebruikt. Desgewenst kun je er cashewnoten overheen strooien, maar daar denk ik nu pas aan, nu ik het recept uitschrijf. 🙂
Benodigdheden (hoeveelheden bepaal je zelf, evenals de groenten)
Je maakt 2x dezelfde dressing in 2 kommen. Dus in elke kom doe je de onderstaande ingrediënten.
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de eerste kom dressing door de blokjes aardappel op een bakblik en bak de aardappelen ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven. Snijdt in tussentijd alle groenten en roerbak deze in een beetje olijfolie. Ik vind het lekker wanneer de groenten nog een “bite” hebben, maar hou jij van zachte groenten bak ze dan wat langer. Giet de tweede kom dressing over de groenten. Wanneer de aardappelen klaar zijn schik je ze op een mooie schaal en je legt de groenten eromheen. Simpel, snel en lekker. Persoonlijk houden we hier thuis niet zo van courgette, dus die zal ik de volgende keer eruit laten. Maar ik wilde een keer de gele variant uitproberen, vandaar. Maar we zijn er geen fan van. Het recept als zodanig is zeer de moeite waard en heeft ontzettend veel smaak.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes