Laatst heerlijke vanillekoekjes gebakken. Wel een beetje groot uitgevallen omdat ik grote ijsschep had gebruikt om het deeg mee op te scheppen. Maar die grote ijsschep heeft een afmeting van 2 eetlepels, terwijl ik eigenlijk 1 eetlepel nodig had. Ik wil dus nog graag een kleine ijsschep hebben. In Nederland liggen dit soort ijsscheppen niet dik bezaaid. Mijn grote ijsschep heb ik in Amerika gekocht. Omdat ik daar binnenkort weer naar toe ga, hoop ik zo’n kleintje te kunnen kopen.
Benodigdheden
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier op een bakblik. In een kleine kom vermeng je de bloem, bakpoeder, zout en baking soda. In een grotere kom mix je de zachte boter en de 200 gram suiker. Voeg het ei en de vanille aroma toe en klop het mooi smeuiig. Voeg daarna de droge ingrediënten toe. Mix niet te lang, maar zorg dat alles net door elkaar zit. Gebruik een kleine ijsschep of een eetlepel voor het maken van kleine hoopjes deeg op de bakplaat. Mijn eerste partij koekjes waren een beetje groot uitgevallen omdat ik een grote ijsschep had gebruikt. Strooi over de deelbolletjes een beetje suiker. Plaats het bakblik in de oven en bak de koekjes in ongeveer 18 minuten gaar. Draai het bakblik na ongeveer 9 minuten, zodat alle koekjes mooi gaar worden. Haal ze dan uit de oven. Laat ze ongeveer 5 minuten op het bakblik liggen. Ze zijn nu nog erg zacht. Na 5 minuten leg je ze op het ovenrek en laat ze helemaal afkoelen. Heerlijk met een kop Latte Macchiato. Bewaar ze in een plastic bewaardoos en ze blijven zeker nog een aantal dagen lekker knapperig.
Copyright © Cups and Teaspoons 2013 | Ontwikkeld door Robin Bonnes